25 Şubat 2009 Çarşamba

Patrondan bağımsız gazetecilik örneği ve Ankara'da Disneyland!

Seçime yaklaşırken, kampanyalar kızışırken...

Başbakan hükümete muhalif medya kalmayacak diyor, Adalet bakanı hükümetle zıtlaşan yerel yönetimler projelerini geçiremezler diyor, Doğan yayın grubuna 800 milyarlık haksız vergi cezası kesiliyor... yani kim, ne ve ya ne misyonda olduğu farketmeksizin muhalefete ölüm çanları çalınıyor... Demokratikleşmeden bahsedilen güzel ülkemde... Basının özgür olmadığı, yerel yönetimlerin özgür olmadığı bir ülkede vatandaşın özgür olmasından bahsedilebilirmi?

Peki bu basın, bu yerel başkan adayları hiçmi bu hükümetin karşısında sağlam bir duruş takınamazlar?

Hürriyet.com.tr. Türkiye'nin en çok satan gazetesi, en çok okunan haber portalı, Doğan yayın grubu reklam gelirlerinin bir numarası da olsa gerek... Bugün ana sayfanın solunda yeşil bir banner var: ''Melih Gökçek'in 5 mega projesi''. Ankara'ya Disneyland yapacakmış sayın aktüel ve müstakbel belediye başkanı, ve güzel halkım da bu 5 mega vaat için oy verip yeniden seçecekmiş kendilerini.

Aydın Doğan ile RTE kapışacak, ama yien de reklamı veren düdüğü çalacak... Sonra demokratik gazetecilik diyecekler adına, patronlardan bağımsız yayıncılık politikası diye süsleyecekler uslubu. Diğeri de 'Demokratik Toplum' diyecek, 'Durmayın!' diyecek 'Yola devam'!. Yolumuz paralel olsun beraber yürüyelim. Çünkü bize Allah dedi yürü ya kulum!

Hadi gerçekten masum yaklaşalım olaya, kabul edelim bağımsız yayın politikasındandır bu diyelim.. Seçim kampanyası dönemi yayıncılar tüm tarafların reklamlarını yayınlarlar diyelim. Hatta daha da ileri gidip Doğan Yayın Grubu haksız vergi borcunu AKP seçim reklamlarından çıkartacak diyelim. Peki hakmıdır, bilgilendirme midir, doğrumudur, yoksa özgürcülükten midir yolsuzlukları artık fıkra konusu olmuş bir adamın 5 mega projesinin online reklamını yapmak? Disneylandın inşaat ihalesini kime söz verdi acaba sevgili Gökçek, ya 1milyon 800 bin m2 fuar alanının?

Yaşasın basın özgürlüğü, yaşasın patrondan bağımsız gazetecilik, yaşasın Doğan grubunun reklam gelirleri!

Hiç yorum yok: